Met plezier naar de Pijler, want daar zit het wel snor!
Vorige Volgende

Nieuwsbrief 8

— 29 oktober 2021

VOORSTELLING GROEP 5 T/M 8

Maandag 25 oktober hebben de kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 gekeken naar de voorstelling ‘Inspecteur S en de grote doorbraak’ door Martin Soeters van theaterbureau Frijns. De kinderen waren geboeid door het pakkende verhaal en de enthousiast spelende poppenspeler. De voorstelling volgt Inspecteur S op zijn bloedstollende zoektocht naar de dader van een van de grootste onopgeloste misdaden van de 15e eeuw.
Het was een spannende en interactieve whodunnit waarin poppenspeler Martin Soeters (bekend van Huisje boompje beestje) als verteller samen met o.a. een turfsteker en de hooghartige ridder Crent a pouper achter de oorzaak van de Sint Elisabeths probeert te komen.
De kinderen hebben genoten en weten nu alles over de Sint Elisabethsvloed.
In de nacht van 18 op 19 november is het 600 jaar geleden dat de Sint Elisabethsvloed de graafschappen Zeeland en Holland overspoelde. Storm en water richtten veel schade aan en veranderden de loop van het water in het getroffen gebied. Daarmee markeert de Sint Elisabethsvloed mede het ontstaan van het eiland de Hoeksche Waard zoals wij dat nu kennen. De gemeente Hoeksche Waard biedt daarom de kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 deze voorstelling op school aan om dit gebeuren te herdenken en het ontstaan van het eiland te vieren. Hartelijk dank gemeente Hoeksche Waard!!

Lees meer