JUFFENDAG

Ook in de directiekamer werd de juffendag van de onderbouw gevierd. Het was een gezellige ochtend en iedereen zag er prachtig uit. De juffen zijn erg verwend.

> Lees meer

 

ZONNIGE MIDDAG

Vanwege het warme weer kozen sommige leerkrachten ervoor om met de kinderen buiten van de zon te genieten en sommigen kozen ervoor binnen rustig aan te doen met de kinderen. In ieder geval zorgde een waterijsje bij alle kinderen én leerkrachten voor verkoeling.

> Lees meer

 

BEDANKMIDDAG

Graag maken wij u er nogmaals op attent dat we op dinsdagmiddag 27 juni a.s. een bedankmiddag organiseren van 14.30 tot 15.30 uur in de hal van Fazant 1. Alle ouders, grootouders en anderen die ons het afgelopen jaar hebben geholpen met het organiseren en/of uitvoeren van allerlei activiteiten zijn van harte welkom. 

> Lees meer

SCHOOLREISJES

Afgelopen week hebben de kinderen van groep 1 t/m 7 hun schoolreisjes beleefd. Ze waren allemaal erg enthousiast. Ook de leerkrachten en de begeleidende hulpouders hebben veel plezier gehad. Inmiddels staan er foto’s op Schoudercom.

> Lees meer

GROEPSINDELING 2017-2018

Gisteren heeft u in een uitgebreide brief kunnen lezen naar welke leerkracht de huidige groep van uw kind volgend schooljaar gaat. Hieronder vindt u het volledige overzicht, met de leerkrachten en de aantallen erbij. We hebben de kinderen zo evenwichtig mogelijk verdeeld over de groepen. Zo kunnen de leerkrachten alle kinderen geven wat ze nodig hebben. Groep 7, volgend jaar 8, blijft een grote groep, daarom krijgt die groep ondersteuning waar nodig. Deze ondersteuning wordt gegeven door mij en door een lio stagiaire. 

> Lees meer

KAMP GROEP 8

Groep 8 is donderdagmiddag teruggekeerd van schoolkamp. De kinderen en de begeleiders hebben topdagen gehad. Het weer was goed en de sfeer zat er ook prima in. Via Schoudercom heeft u al diverse verslagjes via foto’s of anderszins voorbij zien komen.

> Lees meer

SPORTDAG

Wat een geweldige dag hebben we beleefd met de hele school. Er werd heel hard gesport onder een stralende zon. Hiernaast zitten we gezellig te lunchen. Op Schoudercom kunt u meer foto’s vinden. Petje af voor de kleuters want die lieten zich echt niet kennen. Goed gedaan!

> Lees meer

KONINGSSPELEN

We hebben een fantastische dag achter de rug! Het weer speelde ook fijn mee. In het kader van kinderen leren over goed burgerschap, hebben we een goed doel gesteund. Dat was dit schooljaar JOR World Servants. Als tegenprestatie voor onze steun hebben enkele jongeren van deze organisatie voor ons de Koningsspelen georganiseerd. We hebben ervan genoten, zoals u op de foto kunt zien. 

> Lees meer

KONINGSSPELEN

We nodigen alle kinderen uit verkleed op school te komen op de koningsspelendag. Er is zelf een prijs voor de mooist verklede leerling! Veel succes met het opzoeken van rood-wit-blauwe en oranje spulletjes. Ook zoeken we nog meer hulp op vrijdag 21 april a.s. U kunt zich bij de leerkracht opgeven en/of intekenen op de lijst van de klas. 

> Lees meer

VRAGENLIJST OUDERS

Inmiddels heeft u per email een link ontvangen met inlogcode en wachtwoord voor het invullen van de schoolvragenlijst, waarnaar ik eerder deze week verwees in een bericht via Schoudercom. We stellen het zeer op prijs als u de vragenlijst zorgvuldig invult. Dit komt de kwaliteit van ons onderwijs ten goede. Samen met u kunnen we het onderwijs bieden wat past bij uw kind.

> Lees meer

GROEP 8 OP BEZOEK BIJ HET HOEKSCH LYCEUM

Via schoudercom heeft u al foto’s kunnen zien van de egg challenge. Dat was een onderdeel van de science les die de leerlingen hebben bijgewoond. Daarna stond het onderdeel klimwand op het programma. Het was indrukwekkend om te zien hoe iedereen onder professionele begeleiding naar boven klom.

> Lees meer

 

OPEN DAG EEN GROOT SUCCES!

Het hele team kijkt terug op een geslaagde dag. Het zonnetje scheen, er was heel veel belangstelling en aanmeldingen van nieuwe leerlingen. De gebouwen zagen er tiptop uit. Het rook ook heerlijk naar pannenkoeken op Fazant 1.
Dank je wel ouderraad en hulpouders die geholpen hebben en voor het feit dat er zelfs voor alle kinderen een pannenkoek was. Kortom de open dag is voor herhaling vatbaar.

> Lees meer

 

KANGOEROEWEDSTRIJD

De grootste en leukste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland is geweest. De kinderen uit verschillende groepen hebben goed samengewerkt, diep nagedacht en hard gewerkt! En nu begint het wachten op de uitslag.
Foto’s vindt u op Schoudercom.

> Lees meer

 

RAPPORTMAPPEN

Wilt u er samen met uw kind aan denken dat maandag de rapportmappen worden ingeleverd bij de leerkracht. Zodat de rapporten dinsdag meegegeven kunnen worden.

> Lees meer

 

AFSCHEID MEESTER TON EN HET JUBILEUM VAN JUF STEFANY

Alle kinderen, juffen, ouders en zelfs meneer Gerard stonden op het schoolplein toen de bus Meester Ton, zijn gezin met aanhang en kleinkinderen kwam afleveren.

> Lees meer

TEAMUITJE

Het teamuitje ter gelegenheid van Ton’s naderende afscheid en Stefany’s jubileum was erg gezellig. Hieronder ziet u ons bezig met een djembee sessie.
Hilarisch!

> Lees meer

SCHOOLONTWIKKELING

In eerdere uitgaven van de Nieuwsbrief heb ik u beloofd u op de hoogte te houden van onderwijskundige ontwikkelingen of vernieuwingen.
Deze week neem ik u mee in een onderwijskundig onderwerp wat niet nieuw is of een verbetering, maar wat ik tijdens een rondleiding aan nieuwe ouders vertel. Graag deel ik dit ook met ouders waarvan de kinderen al een tijdje op school zitten.

> Lees meer

 

DIPLOMAZWEMMEN

Tijdens het schoolzwemmen hebben leerlingen uit groep 4 en 5; diverse diploma’s behaald.
Wij feliciteren van harte; Merle, Daytona, Jarne, Thomas, Joëlle, Tim, Sam, Emma en Levi uit groep 4.
Geweldig gedaan. Maar oh wat was het spannend. Het was erg leuk en gezellig dat er zoveel belangstelling was.

> Lees meer

 

BEZOEK BIBLIOTHEEK PUTTERSHOEK

ijdens de Nationale Voorleesdagen zullen de beide groepen 1/2 dinsdag a.s. de bibliotheek in Puttershoek bezoeken voor een Reis door Prentenboekenland.
In de bibliotheek zal in verschillende hoekjes een prentenboek klaarliggen uit de Prentenboeken Top 10.

> Lees meer

KLIMREK FAZANT 1

Het rood/witte lint geeft aan dat dit klimrek absoluut niet gebruikt mag worden. De leerkrachten, de medewerkers van TSO en BSO en de leerlingen zijn hiervan op de hoogte. Het is fijn dat u daar zelf ook goed op let.

> Lees meer

EERSTE NIEUWSBRIEF

Welkom bij de eerste nieuwsbrief van 2017 in een nieuw format.
Ook via deze Nieuwsbrief wens ik u allen namens het gehele team van de Pijler een goed 2017 toe, met veel liefde, gezondheid en geluk. Zoals beloofd een nieuw jasje voor de Nieuwsbrief om het lezen voor u nog aantrekkelijker te maken. Zo proberen we de communicatie met u steeds door te ontwikkelen.

> Lees meer

 

KERSTVIERING

Het was een fantastische dag voor de kinderen, maar ook voor het team.
Hopelijk heeft u ook genoten van alles wat deze kerstviering zo bijzonder maakte. We willen de ouderraad, die heel veel werk heeft verricht, nogmaals hartelijk bedanken.

> Lees meer

KERSTVIERING

Inmiddels heeft u alle informatie hierover ontvangen.
Ter herinnering; donderdag 22 dec. zijn alle groepen van 10.30 tot 12.00 uur in de sporthal. Deze dag is er een continurooster en zijn de kinderen om 14.00 uur uit. Alle kinderen treden met hun groep voor elkaar op.

> Lees meer

SINT/KERST OP SCHOOL

Hij komt, hij komt en hoe! Met een golfkarretje. Het was een geslaagde dag voor iedereen. Op de studiedag, 6 december, heeft het team ook nog een cadeautje bij elkaar kunnen dobbellen.
Ook aan de zieke collega’s is gedacht. Anja gaat binnenkort bij Chantal haar cadeautje bezorgen.
De hal is inmiddels helemaal in kerst sfeer. Wij bedanken iedereen die hieraan meegeholpen heeft. Het ziet er prachtig uit!

> Lees meer

 

SINT OP SCHOOL

Wilt u maandag a.s. 5 december, ivm de aankomst van Sinterklaas geen fietsen plaat en in het fietsenhok op Fazant 1 aub. Daar komt de geluidsinstallatie te staan. Op het plein bij de pingpongtafel is wel plaats voor de fietsen van de kinderen.

> Lees meer